Zaterdag 13 december aanstaande zullen de dames van Lions Club 6211 i.o. tussen 9.30 en 16.30 uur ‘lang houdbare’ producten inzamelen in de Jumbo Mosae Forum Maastricht voor de Voedselbank Zuid-Limburg. Zij zijn herkenbaar aan de button ‘do small things with great love’; de lijfspreuk van deze Maastrichtse Lions Club in oprichting.

In december komen veel mensen in actie voor de Voedselbank. Dat is hard nodig, want er zijn steeds meer mensen en gezinnen die de hulp van de Voedselbank voor hun levensonderhoud goed kunnen gebruiken. Nieuwe voorraad blijft dan ook noodzakelijk.

Lions Club Maastricht 6211 i.o. zet zich in voor goede doelen dicht bij huis. Karin van der Ven van de commissie goede doelen: “Wij zetten ons graag in voor mensen die door omstandigheden een zetje in de rug nodig hebben. Al vanaf de start van onze club is de Voedselbank voor ons een belangrijk doel. Tijdens onze vergaderingen levert ieder lid minstens drie lang houdbare producten in. Die producten worden de dag erna naar de Voedselbank in Heugemerveld gebracht.  Zaterdag 13 december pakken we het steviger aan. We organiseren dan een grootscheepse inzamelingsactie in samenwerking met Jumbo Mosae Forum Maastricht. De lang houdbare levensmiddelen die de mensen die dag bij ons inleveren worden de maandag daarna bezorgd bij de Voedselbank Zuid Limburg. Zij zorgen dan voor de verdere distributie.”

Naast Jumbo Mosae Forum (inzamellocatie en drukwerk flyers en posters), dragen ook MediReva Maastricht (transport en tijdelijke opslag) en Q-Park (parkeerplaats in Mosae Forum voor het bestelbusje) een steentje aan de actie bij.

Voor het 6e opeenvolgende jaar, slaan Service Clubs in Zuid-Limburg de handen ineen voor de Voedselbank Limburg-Zuid. Circa 175 leden van de deelnemende Lions Clubs, Leo’s Clubs en de Kiwanis Young Professionals houden op zaterdag 13 december 2014 een levensmiddelen  inzamelactie in de driehoek Kerkrade – Sittard - Maastricht bij maar liefst 20 supermarkten. Deze actie maakt daar deel van uit.

Noot voor de redactie:
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze actie en er verslag van te doen. Meer informatie: Karin van der Ven tel: 06-13378725.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *