PERSBERICHT
Nieuwe Lions Club Maastricht week lang in actie voor bijzondere vrouwen in Maastricht

VROUWEN AAN DE BAL

Maastricht is binnenkort een nieuwe Lions Club rijker. Na zes jaar oprichten en uitgroeien is zaterdag 21 november de grote dag dat Lions Club Maastricht 6211 (LCM6211) als eerste dames Lions Club in Maastricht officieel geïnstalleerd wordt. Om dit te vieren, laten wij in de week die volgt op de installatie diverse groepen vrouwen in en rond Maastricht ‘aan de bal’ en zetten hen in het zonnetje. Vluchtelingen, ouderen, mantelzorgers, alleenstaande werkende moeders en vrouwen met een psychische ziekte: stuk voor stuk inspirerende vrouwen met prachtige levensverhalen. Vrouwen die we een dagje willen ontzorgen, omdat ze het verdienen en omdat ze verhalen hebben die gehoord moeten worden. 

Hoofd, hart & handen                                                                                                                               
LCM 6211 werd eind 2009 opgericht en groeide in de afgelopen jaren uit tot een club met 22 ambitieuze en enthousiaste vrouwen die zich met hart, handen en hoofd inzetten voor de gemeenschap en elkaar. Nu we het magische aantal van 20 vrouwen hebben bereikt, mogen we onszelf een volwassen Lions Club noemen. Dit betekent dat we op zaterdag 21 november gaan ‘charteren’. Vanaf dat moment zijn we een officiële Lions Club binnen het internationale netwerk van de Lions. 

Een week lang groepen bijzondere vrouwen aan de bal                                                                   

Uiteraard laten we onze charter niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast een feestelijke avond in intieme kring op zaterdag 21 november, vindt die avond ook de aftrap plaats van een week waarin we elke dag een andere groep bijzondere, inspirerende vrouwen in en rond Maastricht ‘aan de bal’ laten. Wereldvrouwen, ouderen, mantelzorgers, alleenstaande vrouwen en vrouwen met een psychische ziekte. Van maandag 23 t/m vrijdag 26 november zal er op elke dag een andere groep in de spotlight staan.

Programma charterweek LCM6211

Maandag 23 november: Uitreiking ‘Te gekke Tegoedbon’                                 
Voor vrouwen met psychische problemen is de drempel soms groot om de deur uit te gaan en  gewoon even onbezorgd te genieten van een kopje koffie met iets lekkers. Vanuit die gedachte heeft LCM6211 de ‘Te Gekke Tegoedbon in het leven geroepen voor vrouwen met psychische problemen en hun maatje van de Stichting Horizon. Op de eerste dag van onze actieweek worden 80 ‘Té Gekke Tegoedbonnen’ overhandigd aan het bestuur van Stichting Horizon die zich inzet voor mensen met psychiatrische aandoeningen. Deze tegoedbonnen zijn bedoeld voor 80 maatjeskoppels (bestaande uit een psychiatrisch cliënt en de vrijwilliger die haar als maatje begeleidt) in Maastricht. Zij kunnen tegen inlevering van de bon tussen 23 november 2015 en 31 maart 2016 even onbezorgd samen genieten van een kopje koffie/thee én iets lekkers bij één van de sponsorpartijen. 
 
Dinsdag 24 november: Prik een vorkje mee met de dames van het AZC                           
Voor heel even hun zorgen kunnen vergeten, een lach op hun gezicht toveren en hen wat meer laten zien van de stad. Voor ons de voornaamste reden om samen met ‘Vorkje Prikken’ een diner te organiseren voor en door een aantal vrouwen van het Asielzoekerscentrum Maastricht (AZC). De dames, voornamelijk afkomstig uit Syrië, zullen die avond samen met de kok van Vorkje Prikken een werelds gerecht bereiden voor de gasten van Vorkje Prikken en de extra gaten die zich inmiddels hebben aangemeld. Naast gezellig samen eten, is het die avond de bedoeling met elkaar in gesprek te komen, verhalen te delen en mooie duurzame verbindingen te leggen.

Woensdag 25 november: Boekenbal voor bejaarde vrouwen                                          
Bejaarden
in het zonnetje zetten met een boekenbal, bitterballen en een sing-a-long. Dat is wat er staat te gebeuren tijdens een gezellige middag voor de bewoners van zorgcentrum de Croonenhoff in Maastricht. Vertellers Jan Janssen en Rob Meurders zullen de bewoners die middag belangeloos voorlezen. Accordeonisten Martin en Koos zullen zorgen voor het muzikale intermezzo en de ouderwetse meezingers.

Donderdag 26 november: Inspiratieavond Mantelzorg                                                            
‘Iedereen wordt ooit mantelzorger’. Vanuit die gedachte heeft LCM 6211 de handen ineen geslagen met het Steunpunt Mantelzorg. Niet alleen heeft een aantal van onze leden zich in de afgelopen tijd ingezet om mantelzorgers in Maastricht voor even te ontzorgen en een paar taken van hen over te nemen, ook organiseren zij op 26 november een ‘Inspiratieavond Mantelzorg’. Hier zullen medewerkers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen aan het woord komen en staat verbinding en het delen van échte verhalen centraal.

Vrijdag 27 november: Alleenstaande werkende moeders aan de bal                                                             

Ze houden dag in dag uit meerdere ballen in de lucht, verliezen zichzelf daarbij nog weleens uit het oog en verdienen daarom een ontspannen avondje uit. Op de laatste dag van onze charterweek is het de beurt aan alleenstaande werkende moeders. Speciaal voor hen organiseren we een avond vol ontspanning, zonder kinderen, zonder werk en met gelijkgestemden, lekker eten en tijd voor ontspanning in de vorm van mindfulness.
LIONS CLUB 6211 MAASTRICHT OP WEG NAAR DE CHARTER

Lions Club Maastricht 6211 i.o bevindt zich momenteel aan de vooravond van een belangrijke gebeurtenis in haar geschiedenis. Na zes jaar oprichten en uitgroeien is zaterdag 21 november de grote dag dat we geïnstalleerd worden als officiële Lions Club in Maastricht.

Installatie officiële Lions Club
De ‘troep’ leeuwinnen van LCM 6211 heeft het magische aantal van 20 vrouwen bereikt. Het aantal dat nodig is om onszelf een volwassen Lions Club te mogen noemen en waarmee we het label ‘in oprichting’ achter ons kunnen laten. We zijn op volle sterkte en gaan met volle kracht vooruit. Dit betekent dat we op zaterdag 21 november gaan ‘charteren’. Vanaf dat moment zijn we een officiële Lions Club binnen het internationale netwerk van de Lions.

Vrouwen aan de bal
Uiteraard laten we onze charter niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast een feestelijke avond in intieme kring op zaterdag 21 november, vindt die avond ook de aftrap plaats van een week waarin we elke dag een andere groep bijzondere, inspirerende vrouwen in en rond Maastricht aan de bal laten. Wereldvrouwen, ouderen, mantelzorgers, alleenstaande vrouwen en vrouwen met een psychische ziekte. Allemaal inspirerende vrouwen met prachtige levensverhalen. Vrouwen die we een dag of avond willen ontzorgen, elk op een passende manier in lijn met ons motto ‘Do small things with great love’. Omdat ze ons inspireren, omdat we hun verhalen willen verspreiden en vooral: omdat ze het verdienen.

Hart, handen en hoofd
LCM 6211 werd eind 2009 opgericht en groeide in de afgelopen jaren uit tot een club met 22 ambitieuze en enthousiaste vrouwen die zich met hart, handen en hoofd inzetten voor de gemeenschap en elkaar. De charter op 21 november zal plaatsvinden onder begeleiding van Roel Hetterscheidt, Districtsgouverneur 110CO, Jesper Hansen, President Lionsclub Maastricht Mondial, David Franz, Secretaris Lionsclub Maastricht Mondial en Onno Menger, Guiding Lion, Lionsclub Maastricht Mondial. De komende tijd houden wij je graag op de hoogte van onze belevenissen in de aanloop naar onze charter. Houd onze website goed in de gaten en/of volg ons via Facebook. 

Zaterdag 13 december aanstaande zullen de dames van Lions Club 6211 i.o. tussen 9.30 en 16.30 uur ‘lang houdbare’ producten inzamelen in de Jumbo Mosae Forum Maastricht voor de Voedselbank Zuid-Limburg. Zij zijn herkenbaar aan de button ‘do small things with great love’; de lijfspreuk van deze Maastrichtse Lions Club in oprichting.

In december komen veel mensen in actie voor de Voedselbank. Dat is hard nodig, want er zijn steeds meer mensen en gezinnen die de hulp van de Voedselbank voor hun levensonderhoud goed kunnen gebruiken. Nieuwe voorraad blijft dan ook noodzakelijk.

Lions Club Maastricht 6211 i.o. zet zich in voor goede doelen dicht bij huis. Karin van der Ven van de commissie goede doelen: “Wij zetten ons graag in voor mensen die door omstandigheden een zetje in de rug nodig hebben. Al vanaf de start van onze club is de Voedselbank voor ons een belangrijk doel. Tijdens onze vergaderingen levert ieder lid minstens drie lang houdbare producten in. Die producten worden de dag erna naar de Voedselbank in Heugemerveld gebracht.  Zaterdag 13 december pakken we het steviger aan. We organiseren dan een grootscheepse inzamelingsactie in samenwerking met Jumbo Mosae Forum Maastricht. De lang houdbare levensmiddelen die de mensen die dag bij ons inleveren worden de maandag daarna bezorgd bij de Voedselbank Zuid Limburg. Zij zorgen dan voor de verdere distributie.”

Naast Jumbo Mosae Forum (inzamellocatie en drukwerk flyers en posters), dragen ook MediReva Maastricht (transport en tijdelijke opslag) en Q-Park (parkeerplaats in Mosae Forum voor het bestelbusje) een steentje aan de actie bij.

Voor het 6e opeenvolgende jaar, slaan Service Clubs in Zuid-Limburg de handen ineen voor de Voedselbank Limburg-Zuid. Circa 175 leden van de deelnemende Lions Clubs, Leo’s Clubs en de Kiwanis Young Professionals houden op zaterdag 13 december 2014 een levensmiddelen  inzamelactie in de driehoek Kerkrade – Sittard - Maastricht bij maar liefst 20 supermarkten. Deze actie maakt daar deel van uit.

Noot voor de redactie:
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze actie en er verslag van te doen. Meer informatie: Karin van der Ven tel: 06-13378725.

Nieuwjaarsborrel moeders & dochters

Inspelend op het algemene thema van LCM 6211 in 2014 ‘Verbinden’, organiseerde Cecely Loontjens en Marie Claire Defauwes een speciale nieuwjaarsborrel waarbij alle Lions ladies hun moeder meebrachten. Een bijzondere avond als aftrap in het nieuwe jaar, waarbij de bijzondere band tussen moeder en dochter centraal stond.

Zorgbureau 'Uit de steigers' Gronsveld, Zuid-Limburg

Om goed voorbereid aan de slag te gaan met onze support voor zorgburo ‘Uit de Steigers’ bracht een aantal leden op donderdag 19 december een bezoek aan de werkplaats van ‘Uit de Steigers’ in Gronsveld, Zuid-Limburg.